Frustraties

Op lichamelijk vlak zien we onze prinses langzaam weer wat opknappen. Drain twee is deze voormiddag ook richting vuilnisbak verhuisd, de operatiewonden (elf stuks!) zien er goed uit en ons meisje is weer een pak helderder in haar hoofd. 

Mentaal heeft ze het na haar verblijf op intensieve zorgen echter loodzwaar. Ze piekert en is triest. Slechts heel weinig dingen kunnen nog een lach op haar gezicht toveren. Het helpt natuurlijk ook niet wanneer ze ontzettend afgrijselijk onverantwoord lang moet wachten op pijnmedicatie. Het kan niet dat ze meer dan een uur moet wachten op iets tegen de misselijkheid wanneer ze ligt te braken. Is het te verantwoorden dat er gewoon geen tijd is om te helpen wassen? Hoe leg je uit dat er niemand is die kan ondersteunen om haar te wassen dat al negen dagen geen water zag? 

Het is hier druk, overvol, geen bed is meer vrij op de kinderafdeling en op de dienst kinderspoed lagen het vorige weekend zeven kinderen te wachten op een bedje. Ik snap best dat we dan even moeten wachten. Ik begrijp dat de verpleegkundigen de voeten van onder hun lijf hollen en overvraagd zijn. Maar zou het dan niet de taak van de overheid of het ziekenhuisbestuur moeten zijn om te zorgen dat de kwaliteit van de zorg niet onder druk komt te staan? Op deze manier is het voor niemand doenbaar. Niet voor het personeel dat niet weet wat eerst doen, niet voor de patiënten, niet voor de ouders en al helemaal niet voor onze held die al zoveel meemaakte. 

Zij heeft rust in haar hoofd en haar lijf nodig. Ze moet haar geloof in het leven kunnen herstellen en zo lukt het niet. Mijn lieve kleine prinses heeft gewoon mensen nodig die er zijn voor haar en op dit moment kan ze veel te weinig vertrouwen hebben dat het wel goed komt.

3 gedachten over “Frustraties”

 1. Het is fijn te lezen dat haar lichaam er weer voor kiest om beter te worden en het is geen wonder dat ze het mentaal zwaar heeft met die slopende gevechten voor een beter leven 😢
  Het is jammer genoeg niet nieuw de schrijnende gevolgen van de besparingen in de zorg.
  Je bent als patiënt driedubbel slachtoffer 😢
  Nogmaals sterkte, sterkte, sterkte gewenst 🍀

 2. piep

  ach meid wat triest dit te moeten lezen, ik versta je gevoel heel goed.. zoals
  je zegt , de overheid moet hier zijn
  verantwoordelijkheid nemen..,
  Arme meid.. en verpleegkundigen want die kunnen er ook niks aan doen…
  Sterkte voor jullie allemaal
  knuf

 3. Dag Ilse,
  Spijtig genoeg begrijp ik jullie frustratie zeer goed, het personeelstekort in ziekenhuizen en woon zorgcentra is schrijnend. Ik hoop Echt dat onze regering eens wakker wordt en iets doet aan deze toestand.
  Veel sterkte en moed voor jullie allemaal xxxx….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *