Darmen

De dochter heeft al maanden last van haar darmen.  Ze heeft voortdurend een dikke opgezette buik en als je er aankomt, vertrekt ze haar gezicht van de pijn.  Nu is er besloten dat ze lavementjes mag krijgen.  De eerste keer vertrouwde ze het niet erg, maar eens ze ondervond wat een opluchting het gaf, vroeg ze zelf om nog eentje te krijgen.  De dokter gaf aan dat ik dit ook thuis mocht doen.  Vandaag heb ik dus weer maar eens iets bijgeleerd.  Deze avond mocht ik zelf aan de slag met de kan, het zoute water en de sonde.  Vanaf nu mag ik dit ook doen.

Voor de rest willen ze toch nog eens bepalen hoeveel calorieën onze dochter nu eigenlijk nodig heeft, want terwijl ze twee jaar geleden nog onderaan de gewichtscurve schommelde, zit ze nu in de hogere regionen en dat is nu ook weer niet de bedoeling.

De wonden op haar rug en been werden ook nog eens gecontroleerd, maar die zagen er goed uit.  Voorlopig blijft iedereen daar nog af zodat ze verder mooi kunnen genezen.  Op de plaats waar de drukwonde steeds kwam, is nu nog een zachte bult.  Na verloop van tijd zou die ook moeten verdwijnen nu de schroef weg is, maar dat zal nog wel even geduld vragen.  Jammer genoeg heeft onze prinses toch nog regelmatig rugpijn.  Gelukkig bestaat er pijnstilling, want dit zal nooit meer helemaal verdwijnen.

Onze held doet het ondanks het verplicht op de kamer blijven vrij goed.  Zo goed en zo kwaad als het kan, vullen we de dagen met een beetje schoolwerk, spelletjes spelen en tv kijken.  Dag negen is zo ook weer voorbij.  Morgen dag tien…

2 gedachten over “Darmen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *