Vlindermeisje

Plots fladderen op het scherm tientallen vlinders voorbij.  De ene na de andere profielfoto verandert in zo een fascinerenden mooi schepseltje.  Eén iemand had een idee en iedereen deed mee.  Het is ongelooflijk om te zien hoeveel mensen meeleven.

Gisteren stond de wereld weer even stil.  Terwijl op straat nog kinderen joelend voorbij fietsten, kwam er een verschrikkelijk bericht binnen.  Eén van de Villa Rozeroodvriendinnetjes van de dochter was overleden.  Ze vonden het super om samen te knutselen en konden elkaar verhalen vertellen die niemand mocht horen.  Ze waren op twee weken na exact even oud.  Ze kregen allebei het leven niet cadeau, ze moesten knokken maar telkens overwonnen ze de tegenslagen.  Tot nu, vlieg weg lieve Naomi, tot boven de wolken. Vlieg weg van de pijn en het verdriet.  Vlieg naar de zon en de sterren, vlieg en vertel de andere vlinders en de bloemen hoe graag je gezien was.

7 gedachten over “Vlindermeisje”

  1. Ilse, een paar jaar geleden stierf Merel Verwilt, een meisje met een vlinderhuid zoals Naomi. In de Morgen stond er een artikel ‘Meisje van porcelein’. Ik word dus even stil van je berichtje want ik besef, hoe oud ik ook mag worden, Merel is in mijn geheugen gegrift. Ze was even oud als Jesse en de dochter van een bijzondere vriendin. Ze was negen toen ze haar ogen sloot. Ik hoop echt dat er een overkant is waar ze naartoe kunnen vliegen (fladderen) en bevrijd zijn van alle pijn.

  2. Hier zijn geen woorden voor. Laat dit meisje fladderen als een vlinder en schijnen als een ster.
    Laat ze in vrede rusten en wens haar familie en vrienden sterkte

    xx

  3. Veel sterkte voor de familie en ook voor jullie. Een lieve knuffel voor Elselien die nu een lief vriendinnetje moet missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *