fijn en vervelend

De jongste dochter wou deze paasvakantie heel graag ook nog eens naar de Efteling (we hebben een abonnement!) in plaats van alle dagen in onze boerderij te gaan werken en dus besloten we van er vandaag een dagje uit van te maken.  Het was echter met een klein hartje dat we alles klaar maakten voor het vertrek.  De laatste weken is weer heel duidelijk hoe beperkt ze eigenlijk wel is.  Elke inspanning zorgt voor een steeds langere periode van recuperatie.  Zitten in haar stoel is  een echte opgave.  Gelukkig heeft ze af en toe ook goede dagen, dagen waarop het beter gaat en ze ook dingen doet, maar het blijft allemaal beperkt.  Op een slechte dag komt ze amper haar bed uit en wordt er vooral geslapen.  We hebben het er op gewaagd en gelukkig was het vandaag een topdag.  Elselien, grote grote zus en de echtgenoot en ikzelf hebben genoten.  Het weer viel mee, in de Efteling was het heerlijk rustig en iedereen had er veel geduld.  Dat was ook wel nodig want onze held in een attractie zetten, was soms al een attractie op zichzelf.  Sommige zitjes zijn wel héél erg diep.  Gelukkig heeft de man in huis een stevig stel spieren.  Alleen zou ik het niet kunnen.

Voor morgen staat er weer opruimen op het programma.  Een programma hebben is trouwens leuk als je dit dan ook kan uitvoeren, maar we hebben al ondervonden dat ten huize Thys dit niet steeds zo evident is.  Ook deze keer worden de plannen gewijzigd.  Deze avond moest onze held terug geprikt worden en jammer genoeg is het niet gelukt.  De poort lijkt terug helemaal gekanteld te zijn.  De vorige 2 keren ging het nochtans vanzelf.  Morgen staat er ons dus een rit naar het UZ te wachten en kan de echtgenoot alleen gaan opruimen.  De twee vriendinnetjes die samen met hun papa komen helpen, zullen dus eerst heel goed kunnen werken voor ze de dochter gezelschap kunnen houden.  Hopelijk loopt in Brussel alles vlot en zijn we snel terug.  Er zijn leukere dingen dan in het ziekenhuis te zijn.

3 gedachten over “fijn en vervelend”

  1. Jeetje, wanneer wordt die poort nu eens fatsoenlijk geplaatst. Het lijkt wel alsof men jullie niet kunnen missen in het ziekenhuis.

    Wat fijn dat jullie naar de Efteling konden gaan. Echt wel verdiend!

    Tot gauw!

  2. Ja zeker weten. Ik vind t wel super dat ze zo heeft genoten van de Efteling . Hoop ze morgen niet te veel last zal hebben van drukke maar toffe dag. Dikke duim Elselien!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *