Klein klein kleutertje

Dag 31 al, een hele maand zoeken die slimme dokters hoe ze onze held kunnen helpen. Gelukkig kan ik na meer dan vier weken zeggen dat ze op de goede weg zijn. Vandaag hebben we weer een stapje in de hopelijk goede richting gezet. De voeding is een klein beetje aangepast en tot hiertoe lijkt het goed te gaan. Morgen krijgt ze gewoon dezelfde zakken zodat we nog wat zekerder kunnen worden.

Ook de urineweginfectie lijkt eindelijk onder controle te zijn. De antibiotica doet haar werk en wordt al zeker tot zaterdag voort gegeven. Het is de bedoeling dat geen enkel vies beest het overleeft.

Dochterlief zelf vult haar dagen met knutselen, tekenen, spelletjes spelen en kleine kindjes animeren in de speelzaal. Ik denk dat ze een prachtige kleuterjuf zou zijn. Die kleine kleutertjes hangen aan haar lippen en willen pas naar de speelzaal als hun grote vriendin er ook is. Het is hartverwarmend om haar dan zo te zien openbloeien wanneer ze een diploma maakt voor een tutjesloze dag of wanneer een kleintje bij haar op schoot kruipt om te knuffelen.

Week vijf is al halverwege, week zes zullen we hier ook nog wel doorbrengen. Ik kijk naar buiten en zie de kruin van de wilg tegen een strakblauwe lucht. Deze zomer laat zich tot nu toe van zijn zonnigste kant zien, hopelijk blijft hij dit ook nog doen wanneer we ooit weer thuis zijn.

Een gedachte over “Klein klein kleutertje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *