Ze doet het

We hebben getwijfeld, er over gepraat, de voor en tegens afgewogen, nog meer getwijfeld en dan toch de knoop door gehakt.

Zes jaar geleden hebben we net hetzelfde gedaan.  Voor onze dochter leek een overstap naar het buitengewoon onderwijs type 4, speciaal voor buitengewone kinderen met een motorische beperking, het beste wat we konden doen.  We hebben van die overstap geen moment spijt gehad.  Onze prinses heeft genoten van een fijne schooltijd en voelde zich daar enorm goed in haar vel.  Alle therapiën gebeurden op school, ze bleef zelfs een tijdje slapen in het MFC, maakte plezier in de leefgroep en kreeg er haar eerste liefje.  Ook het kamp en de zeeklassen waren hoogtepunten.

In die zes jaar is echter heel veel gebeurd.  Ze mistte het einde van haar lagere schooltijd, ze startte niet mee met haar klasgenootjes in het eerste middelbaar.  Ze kon niet meer naar het MFC, ging nooit mee op uitstap met de klas.  Het kon niet, niet meer,… In de plaats kwam bednet, revalidatie, ziekenhuizen en de TOAH-juf.  Onze dochter houdt nochtans zoveel van school, ze heeft nood aan leeftijdsgenootjes rondom haar. Kortom, ze wil ook weer graag naar school kunnen en als je eerst een uurtje in de auto moet voor je in de klas zit, ben je vaak te moe om de les mee te volgen.

We zijn dus op zoek gegaan, ik luisterde en zocht, we wogen af, we twijfelden, ik ging op een eerste verkennend gesprek.  Het was immers niet niets wat ik kwam vragen.  Een ernstig chronisch ziek kind dat dan ook nog eens in een rolstoel zit.  Ik was ongerust en zenuwachtig, maar dit bleek voor niets nodig te zijn.  Na dat eerste gesprek kon ik opgelucht naar huis rijden.  De school was enthousiast, ze wilden er helemaal voor gaan.  Nu mocht de dochter de uiteindelijke beslissing nemen.  Als zij het niet zou zien zitten, gingen we er niet mee verder.  Een week geleden trokken we dan samen naar de opendeurdag. Ook toen werd ze met open armen ontvangen.  We hebben ze dus aangemeld.

Volgend schooljaar maakt onze held de overstap van type 4  OV4  2BVL de overstap naar een school op drie minuten rijden van ons nieuwe huis waar ze 2 Sociaal Technische Vorming zal volgen.

Het is een enorme stap maar de moeite waard om hem te zetten.  En onze prinses? Die kijkt er naar uit…

 

12 gedachten over “Ze doet het”

  1. Prachtig voor Erselien en de ouders. Dit geeft weer een positieve stimulans voor die kleine prinses. We duimen voor een mooie start!

  2. Dat vind ik SUPER voor Elselien en voor jullie gezin. Ik hoop zo dat ze op die manier meer van het klasgebeuren zal kunnen meemaken. Een pluim hoe jullie steeds weer de energie vinden om oplossingen te vinden !!! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *