teleurgesteld

De jongste dochter is heel leergierig.  Ze vindt het super om les te krijgen en gaat echt graag naar school.  Ze is hier thuis eigenlijk de meest voorbeeldige leerling.  Zelfs toen ze in het ziekenhuis lag, maakte ze examens mee en wanneer ze zit te wachten op bednet, start ze zelf al met haar oefeningen.

Nu is ze echter zwaar teleurgesteld en verdrietig.  We zijn vandaag 12 september en nog steeds is de school niet klaar om bednet op te starten.  Op 2 september maakte ik afspraken met de klastitularis, de zesde zat de dochter klaar.  Na een half uur belde ik de school en het zou in orde komen.  We zagen die dag geen bednet in de klas.  Op woensdag ging onze held zelf naar school en had ik weer een overleg, deze keer met de graadcoördinator.  Afspraken werden weer gemaakt, mijn telefoonnummer werd nog eens doorgegeven.  Donderdag zat ze weer tevergeefs te wachten, net zoals vrijdag.  Die namiddag kwam de TOAH- leerkracht aan huis.  Zij ging het nog eens doorgeven dat er eentje er naar uitkeek om te kunnen starten.  Zondagavond kreeg ik een berichtje van de klastitularis dat ze alles nig eens had doorgegeven en deze ochtend… niets…

Hoe hou je een kind gemotiveerd?  Hoe zorg je er voor dat ze niet afhaken?  Niet op deze manier in elk geval.

4 gedachten over “teleurgesteld”

 1. Ach, ach. Hetzelfde hebben wij meegemaakt met Thim. Bij ons heet het webchair. Alle materialen in huis en op school en uiteindelijk (na ruim een jaar gevecht) bleken gewoon bepaalde leraren het lastig te vinden om het apparaat aan te zetten. Geen webchair voor Thim en dus een heel jaar school gemist en ook veel bijles van mama. Absurd! Vraag is of er meer speelt, want mss is er een leraar die bang is voor zijn privacy? Schandalig hoe deze kinderen de dupe worden van valse beloftes e.d. van anderen. De mijne is inmiddels zijn motivatie compleet kwijt. Hoe los je dit idd weer op? Ik snap de frustratie compleet. Mss is het een idee om eenklacht in te dienen bij een overkoepelende schoolorganisatie?

  Sterkte!!

  1. Waar knelt het schoentje om de leerkrachten te ondersteunen?
   De Bednet-consulent heeft als taak techniek én dienstverlening tav gezin én school aan te bieden.

 2. Oh, ik voel zo met jullie mee. Dit is absoluut niet fijn en geeft wellicht het gevoel het vijfde wiel aan de kar te zijn. Bovendien vergt het weer (negatieve) energie. Energie die jullie waarschijnlijk liever aan andere dingen spenderen. Zoals hierboven gesuggereerd, kun je misschien aan P. van Bednet vragen om tussen te komen. Deed ze in het verleden ook voor ons, met succes.
  Hoop echt dat de school gauw meewerkt dat jullie lieve Elseliens motivatie intact blijft.
  xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *