De laatste keer

Vandaag was het dan zover.  De laatste keer de lange rit naar Kwatrecht, de laatste keer de speelplaats oversteken, de laatste keer op de lift staan wachten, de laatste keer door de lange gang naar het klaslokaal, de laatste keer oudercontact op deze school.  De laatste schooldag op Sint-Lodewijk.  Onze held bracht er zes jaar van haar leven door, het waren ook de meest bewogen jaren uit haar jonge leven, jaren waarin ze nieuwe vrienden maakte, jaren waarin ze openbloeide tot een prachtige meid, maar het waren ook jaren met verdriet en pijn, met vechtlust en toch doorzetting, met angst en eenzaamheid.

Ze verliet de school met een prachtig rapport.  Ook al heeft ze nog steeds geen getuigschrift lager onderwijs, toch liet ze zien dat ze op intellectueel vlak zeker niet mag onderschat worden.

Vandaag was het het einde van een tijdperk, deze vakantie zal de start zijn van een nieuwe periode.  Wat de komende jaren zullen brengen, is nog koffiedik kijken, maar onze prinses kennende, zal ze ook nu weer alles geven en met haar aanstekelijke charme iedereen voor zich winnen.

5 gedachten over “De laatste keer”

  1. Belangrijke transitiemoment. Spannend! Heel veel moois toegewenst voor de volgende fase, met tegelijkertijd het betreden van een nieuw huis!

    xxx

  2. Ik zag jullie maar af en toe eens op Sint Lodewijk maar toch… ik zal jullie missen. Hartelijke groeten van Susan en het beste voor de toekomst. Ik blijf de blog volgen. Kus voor Elselien

  3. Alvast veel succes met de nieuwe plannen… ik wens jullie graag het allerbeste toe!
    Vele groetjes nog aan Elselien!
    An x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *