slapeloze nachten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elf nachten geleden is Elselien gestart met de beademing.   Toen was ze nog heel optimistisch, maar ondertussen is haar enthousiasme toch wel zwaar bekoeld.  Slapen met die machine is immers geen vanzelfsprekendheid.  De eerste nachten moest ze wennen aan het masker.  Jezelf overgeven aan het toestel is iets dat je moet leren toelaten.  Gelukkig lukte dit vrij vlot.  Er is echter een maar.  Door die beademing worden de longen bij elke ademteug helemaal opengezet.  Dit zorgt er voor dat alle slijmen die Elselien in haar longen had zitten, los komen.  Dit zou enkele nachten voor problemen zorgen, maar nadien zou het enkel maar beter gaan.      Na vier nachten dachten we dat we het ergste wel achter de rug hadden.  We konden naar Villa Rozerood om te bekomen.  Jammer genoeg bleven de nachten heel moeilijk en toen ik op maandag nog eens met Elselien naar het UZ en naar Inkendaal moest en van daaruit terug naar Villa Rozerood reed, merkte ik dat het slaaptekort zich begon te wreken.  Die lange rit was eigenlijk niet meer verantwoord.  Op ons vakantieadres werken echter fantastische mensen.   Zij hebben de nachten sinds maandag helemaal overgenomen van mij zodat ik terug kan slapen.   Elselien blijft echter voortsukkelen.  Het wil maar niet lukken om een hele nacht te kunnen doorslapen.  De ene nacht gaat het al wat beter dan de andere, maar je kan over het algemeen zeggen dat haar nachten rampzalig zijn.  Ze blijft slijmen ophoesten en ziet het hoe langer hoe minder zitten.  Nu probeert ze om overdag met de machine te leven en daarnaast krijgt ze ook nog extra kine en doet ze heel flink haar IPV.  Gelukkig blijft er tussen alles door nog tijd over om te genieten van het mooie weer.  Zo doet ze toch nog wat zonnevitamientjes op voor de komende weken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3 gedachten over “slapeloze nachten”

 1. Oh Ilse
  Mijn hart breekt als ik dit ales lees.
  Pfff wat een beproeving 🙁
  Alsof doe nakende operatie inderdaad niet genoeg is.
  Fijn dat je in VR zelf wat kan recupereren. Elselien heeft je immers heel hard nodig he en een mens met slaapgebrek ziet zijn draagkracht slinken.
  Hoop dat de zonnevitamientjes jullie beiden deugd doen!
  Hoe stelt de rest van je gezin het intss? Lukt het voor hen om jullie telkens zo te moeten missen?
  Niet simpel denk ik…
  Heel veel groetjes en knuffels voor elk van jullie !
  XXX
  Kirsten en co

 2. Af en toe kom ik hier eens piepen. Wat een hindernissen dat jullie allemaal moeten overbruggen… Onvoorstelbaar. Ik denk veel aan Elselien en jullie. Ik duim voor de komende nachten en natuurlijk ook aanstaande dinsdag . Geef alvast Elselien een dikke knuffel van mij. Probeer de moed erin te houden en draag ook zeker zorg voor jezelf!
  Groeten An

 3. Dag Ilse ,

  Ik lees voor het eerst jullie verhaal… ben er heel stil van geworden…wij wensen jullie allemaal heel veel sterkte de komende dagen.
  Moge de operatie lukken, ons kaarsje brandt morgen voor Elselien. Tot later en toch nog een goede nachtrust.

  nonkel Herman en tante Annie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *