modieus?

Elselien ligt al weken plat in bed.  Zo lang ze op intensieve zorgen was, had ze helemaal niets aan.  Dat is gemakkelijk als je vol plakkers, buisjes en infusen hangt.  Nu ze op kids 2 is en af en toe naar de speelzaal gaat, moesten we iets verzinnen, want een 12-jarige ziet er graag wat beter uit.  Jammer genoeg kan ze nog helemaal geen gewone kleren aan doen.  Haar armen raken niet door de mouwen van een T-shirt of kleedje dus dat is wat moeilijk.  Gelukkig wist de verpleging wel een oplossing:  de beroemde (of beruchte?) operatiehemdjes.  Die gaan achteraan helemaal open.  Onze dochter hoeft zich dus niet te verleggen om ze aan te kunnen doen en je kan ze draperen zoals een jurkje.  Die hemdjes zijn echter niet de meest modieuze kledingstukken.  Aangezien ik mijzelf een jaar of twee geleden heb leren stikken, dacht ik:  ik kan ook wel iets knutselen voor Elselien.  Nu Peter vannacht blijft slapen in kamer 35, had ik ook tijd om iets te maken.  Ik ben de kleerkast in gedoken en ben even gaan winkelen en heb enkele kleedjes meegebracht.  Achteraan heb ik ze precies in het midden opengeknipt, ik stikte de randen om en maakte bovenaan twee lintjes zodat ze wel dicht kunnen eens ze in haar rolwagen kan zitten en voila, ik denk dat de dochter morgen blij zal zijn.  Geen operatiehemdjes meer, maar echte hippe kleedjes.  Weer een stapje verder in het genezingsproces.

Vandaag kwam ook de neuroloog weer langs.  Ze vindt het niet zo goed dat Elselien zoveel spasmen heeft in haar benen.  Ze krijgt nu Vier keer per dag Baclofen om haar spieren te verslappen.  Ook de pijnstilling is opgedreven.  Alles gaat nu ook in siroopvorm via haar maagsonde.  Zo zijn we zeker dat ze ook opgenomen worden.  Als je maag het immers niet doet, verteren die medicijnen ook niet goed.  Hopelijk zien we snel resultaat zodat ze weer kan genieten van haar massages.

6 gedachten over “modieus?”

 1. Je bent geweldig Ilse!
  Ze gaat zo blij zijn! Ben ik zeker van!

  Hopelijk doet de medicatie ook wat verhoopt wordt!
  We duimen!

  X

 2. Ik zie het zo al voor mij ! Ze zal stralen, dat weet ik zeker. Wauw wat een creatieve en inventieve mama heeft ze toch ! x

 3. Juliie hebben een super dochter, maar die superdochter heeft ook SUPERouders.

  groeten,
  Sabine en Dirk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *