kracht

Ik hoor en lees vaak de vraag:  Waar halen jullie en Elselien toch telkens de moed vandaan?  Hoe doen jullie dat toch?   Het antwoord is:  Ik weet het niet.  Misschien kunnen we het dank zij elkaar en jullie.  Het is een kwestie van in kleine dingen toch telkens weer dat kleine beetje hoop te vinden.  Van in die lieve berichten steeds de steun te voelen.  Elk klein stapje voorwaarts helpt mee om er toch maar weer voor te gaan.  Wij trekken ons ook enorm op aan de kracht van onze mega-dochter.  Zij vindt nog meer dan wij de moed in fijne momenten.  Zo zijn de cliniclowns voor haar een enorme opkikker.  Deze ochtend kon ze al muziek maken samen met één van de clowns die zijn klarinet had mee gebracht en vlak na de middag mocht ze chatten met clown Lizzie.  Ze had er eerst nochtans niet veel zin in, ze was moe en voelde zich niet lekker, maar toen ze hoorde dat Lizzie achter de computer zat, fleurde ze onmiddellijk op.  Elselien moet lachen met de grapjes bij de kiné, ze wordt blij van een oefening die lukt bij de ergo, ze geniet van de aandacht die ze krijgt van haar zussen en broer, ze put moed uit de weekendjes thuis.  Dank zij haar meestal onuitputtelijke kracht kunnen wij ook voort doen.

IMG_0060

Dit wil niet zeggen dat er geen momenten zijn waarop zij het niet meer ziet zitten.  Die zijn er jammer genoeg regelmatig, maar gelukkig overheersen die niet haar hele leven.  En dank zij het feit dat zij zo een positief ingesteld meisje is, wordt het ook voor ons makkelijker om om te gaan met haar nieuwe beperkingen.

De echtgenoot en ik hebben ook het geluk dat we elkaar hebben.  Ook al leven we nu niet echt samen, toch weten we van elkaar dat we er samen door moeten en zo kunnen we de ander steunen.

3 gedachten over “kracht”

 1. Jullie liefde is hetgene dat Elselientje de kracht geeft….haar positiviteit en moed zijn van haar, okee, maar ook weer dankzij jullie genen 🙂
  Jullie zijn gewoon super ouders! Een super koppel!

 2. Ja, 30 jaar geleden was er zelfs geen gsm, gelukkig zijn er nu zoveel communicatiemiddelen. Daardoor verlies je het kontakt met de buitenwereld niet helemaal, kan je een stuk van je beleven kwijt en sta je dichter bij mensen die om jullie geven. En wees er zeker van: dit werkt langs twee kanten. Jullie kunnen kracht putten uit de berichten maar de moed en kracht en de warmte in jullie gezin ondanks zoveel tegenslagen betekenen ook heel veel voor anderen.
  Trouwens de mooi lachende Elselien op de foto’s maakt ons blij.
  Heel veel succes met de revalidatie.
  Tante Agnes

 3. Spijtig dat al de mensen rond jullie geen toverstaf hebben,wij kunnen jullie alleen een beetje steunen.Maar je ziet wel een mooie sterke relatie een fijn gezin dat er steeds is voor elkaar doed wonderen.RESPECT VOOR JULLIE ALLEMAAL!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *