Een heel klein lichtpuntje

De voorbije nacht heeft Elselien het nog een paar keer moeilijk gehad, maar sinds een uur of zes blijft haar bloeddruk redelijk stabiel.      Ze hangt nog steeds aan acht pompen met medicijnen en vocht en ook alle drains, sondes en katheters zijn nog aanwezig.

Toen we deze ochtend bij haar kwamen, was ze vrij onrustig.  De sedatie is toen verhoogd en nu kan ze weer rustig bekomen.  De chirurg vertelde mij ook dat hij een klein beetje goed nieuws had.  Elselien beweegt haar armen.  Ook de reflexen aan haar armen kunnen uitgelokt worden.  Haar benen doen echter helemaal niets.  Op dit moment is ze dus verlamd aan de onderste ledematen.  Of dit blijvend is of niet, kunnen ze ons nu nog niet zeggen.  Het kan zijn dat de verlamming komt door een zwelling en dan zou het kunnen goed komen.

Deze namiddag gaan ze nog proberen een EEG te maken van de hersenen.  Hopelijk krijgen we deze keer echt goed nieuws.  Heel voorzichtig blijven we hopen, maar het is zo moeilijk na al die tegenslagen.

15 gedachten over “Een heel klein lichtpuntje”

  1. dat kleine lichtpuntje gaat elke dag groter worden ,je zal zien die sterke dochter van jullie geeft niet op ,blijven vechten meisje groetjes suzanne

  2. ik ben zelf ook nf patient (15jaar ) ik en mijn ouders duimen voor haar heben hier ook al veel over haar gesproken heel veel sterkte

  3. Lieve ouders en lieve Elselien’
    Hou de moed er in en we blijven duimen.
    Elselien heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad xxx

  4. De kaars brandt en we duimen mee. Elselien dat het lichtpuntje vermenigvuldigt en een lichtstraal mag worden voor jullie allen.

  5. Zijn met onze gedachten bij jullie wensen dat alles dubbel en dik in orde komt veel sterkte en moed toegewenst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *