Een druk weekend

IMG_0017

Vrijdag zijn we vanuit Gent rechtstreeks naar zee gereden.  Dit weekend vond in Blankenberge het tweejaarlijkse NF-familieweekend plaats.  De vorige keer hadden wij dit georganiseerd, maar dat was dit jaar geen optie natuurlijk.  Gelukkig heeft Mia, de vroegere voorzitter van de patiëntenvereniging, nog eens de touwtjes in handen genomen en er een knap weekend van gemaakt.  Elselien heeft die twee dagen genoten, ze straalde tijdens de uitstap naar zee, deed mee met het Juniorteam, had plezier met haar vriendinnetje dat ze al zo lang moest missen en heeft met veel enthousiasme mee gedaan met de quiz die grote broer samen met zijn kameraad in elkaar had gestoken.

IMG_0008

Ook de echtgenoot en ikzelf genoten van het uitwaaien, het bijbabbelen met vrienden, het weg zijn uit  het ziekenhuis.  We hadden twee fijne dagen.  Jammer dat een weekend zo kort is.  We zouden dit vaker moeten kunnen doen.  We hebben echter ook ondervonden dat zo een uitstapje toch wel heel veel organisatie vraagt.  Je moet al iets vinden dat toegankelijk is (en dan niet alleen op papier, maar ook in het echt!), alle voeding en toebehoren moeten mee, we sleurden ook een tillift over en weer, de koffer van de auto werd nog gevuld met alle verzorgingsmateriaal, er werd een ligorthese bij gepropt, het bipap-toestel verdween in de auto en dan mochten we nog niet eens vergeten dat er ook nog gewoon kleding mee moest voor vijf personen.

IMG_0014

Zondagavond konden we dan het weekend afsluiten met een leuk feestje.  Opa is 70 geworden en dat was een reden om nog eens met de familie samen te komen.  Daar was ook iedereen heel blij om de dochter terug te zien buiten het ziekenhuis.

IMG_0023

Vandaag was het terug naar het gewone leven.  Al gekscherend werd er gisteren gezegd dat het lijkt of we op kot zitten in Gent.  Zo proberen we het nu ook te zien.  Alleen verlangen we wel naar huis.  Gisteren vierden we de start van onze zesde maand in het ziekenhuis.  Ik hoop echt uit het diepste van mijn hart dat maand zeven niet meer voor ons zal zijn.

IMG_0011

5 gedachten over “Een druk weekend”

  1. Lieve Ilse, ook wij waren heel erg blij dat jullie er met Elselien bij konden zijn. En ook blij verrast dat ze weer sterk genoeg is om het grootste deel van het programma bij te wonen. Meer dan dat, ze heeft echt wel haar zegje gedaan tijdens de sessies voor jonge patiënten. Ze ziet er fragiel uit maar is echt wel een sterke, dappere jonge dame geworden. Chapeau !

    Bedankt voor het complimentje. ’t doet deugd dat jullie mijn inbreng apprecieerden, maar het grootste werk kwam van Frederik natuurlijk. Samenloop van omstandigheden zorgde ervoor dat ik ook hem moest vervangen op vrijdagavond. Maar wie precies wat heeft ingevuld heeft eigenlijk geen belang. De positieve getuigenissen van nagenoeg alle deelnemers, de vele bewijzen dat ze er veel aan gehad hebben, dààr doen we het voor natuurlijk. 🙂

  2. Ik was er ook graag geweest, maar begin dit jaar waren alle plekken al bezet. Fijn dat jullie genoten hebben en hopelijk kunnen wij binnenkort eens afspreken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *