Eureka

Onze dochter werd twee weken lang binnenstebuiten gekeerd. De gastro-enteroloog was wanhopig. Er werd gepuzzeld met medicatie en de hulp van andere artsen werd ingeroepen. En het had resultaat. Gisteren stond er op de planning van onze held nog een mri van de hersenen en kort na de middag kwam de zaalarts breed glimlachend binnen. De radioloog had de beelden reeds bekeken en gezien dat er iets vreemd op te merken was. Toen viel het woord mangaanintoxicatie… De klachten pasten vrijwel volledig bij dit beeld.  De zaalarts had er nog nooit van gehoord en ik nog veel minder, laat staan dat ik wist wat het was. Ik kende mangaan enkel als chemisch element tijdens de lessen chemie en een intoxicatie… tja, dat heb je liever niet. Even later kwam de neuroloog uitleg geven. Mangaan zit in voedingsstoffen en je lichaam heeft dit nodig. Het zit dus ook in de tpn van dochterlief. Een mangaanintoxicatie kan je echter nooit krijgen door teveel te eten. In heel zeldzame gevallen kunnen mensen die tpn krijgen het wel beginnen opstapelen in de hersenen en laat onze prinses nu toch wel één van die heel zeldzame gevallen zijn…

De tpn is aangepast, de symptomen worden verder aangepakt met medicatie, de lever en het bloed zullen nog extra gecontroleerd worden en over een jaar volgt een nieuwe mri.

Ondertussen zijn we ook thuis. We mochten een weekendje gaan logeren in ons eigen bed. Zondagavond worden we terug in het ziekenhuis verwacht, maar tot dan genieten we van het buiten zijn, het gegiebel in de zetel en het weer samen zijn met zes.

6 gedachten over “Eureka”

  1. Eindelijk, ik duim mee dat de misselijkheid nu ook snel mag stoppen. Geniet van jullie weekend samen. 😎

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *