nacht

Ik liet ze weer achter.  Met een hart dat eigenlijk alleen maar bij haar wou blijven, ben ik terug naar kids 2 gekeerd.  Ze was een beetje triest toen het acht uur was.  Op deze momenten wil ze liefst van al iemand heel dicht bij haar.  Iemand die gewoon haar hand kan vasthouden als ze slaapt.  Ook hier net lag ze al met haar ogen dicht, maar elke keer wanneer ik mijn hand verlegde, ging het hare mee.

Gelukkig heeft ze geen pijn.  Het enige waar ze over klaagde was het infuusje in haar hand.  De lieve verpleger heeft het er dan maar uit gehaald.  Aangezien ze toch een poortkatheter heeft, loopt alles daar door en heeft ze geen extra infuus nodig.

De neurochirurg vertelde deze avond ook nog dat hij het hele dossier van Elselien eens was beginnen lezen.  Zijn woordkeuze om alles te beschrijven was:  catastrofaal.  Soms voel ik mij ook zo.  Soms geloof ik zelf bijna niet dat wij dit meemaken.  Het lijkt of we in een film mee spelen, maar dan wel en heel slechte.  Als je dit zou verfilmen zouden de mensen het er over vinden.  Jammer genoeg is het geen film.  We beleven het echt.  En onze hoofdrolspeelster verdient een heuse Oscar voor haar prestaties!

Eén nachtje, één enkel nachtje, dat is haar beloofd, en dan mag ze terug naar haar vertrouwde afdeling.  Nu maar hopen dat er weer niet één of ander raar beest roet in het eten komt strooien.  Het is hier immers veel te leeg…

20160118_215604

5 gedachten over “nacht”

  1. heel veel moed en wij duimen héél hard mee dat het maar 1 nachtje blijft en dat ze snel terug kan gaan naar de vertrouwde omgeving met altijd iemand bij haar… heel veel knuffels en moed voor jullie allemaal!!!

  2. Ja daar is t koud en kil heˋ. Ik hoop dat bedoeling neurochirurg uitkomt en Elselien haar veel beter sinds maanden na vandaag zal voelen. Lieve meid, kijk s aan wat voor ”oceanen” je al doorzwommen hebt, je komt nog aan de top!!!

  3. Veel sterkte voor jullie dappere meid en ook voor jullie,we zullen onze duimen nog maar eens omhoog steken en laat ons hopen dat ze zich beter voelt de volgende dagen.Dikke kus van ons voor Elselien

  4. Hoezo catastrofaal? Sommige opmerkingen kunnen beter niet gemaakt worden. Misschien is het woord: wonderkind beter! Go for it. Elselien doet het maar wel weer even: een hersenoperatie. Ook dit is weer achter de rug. Kamer ziet er idd erg leeg uit zo. Gauw weer terugkomen Elselien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *