weer naar school

De dochter had heel erg uitgekeken naar vandaag.  Voor het eerst in bijna 2 maanden zou ze haar klasgenootjes terug zien.  Ze was er aan toe om bednet op te starten.  Na enige technische probleempjes, was ze er klaar voor.  De reactie van haar vrienden op school was prachtig om te zien.  Van zodra ze merkten dat Elselien zich aanmeldde, sprongen ze naar de computer.  Ook Elselien zelf glunderde.  Bednet is echt iets fantastisch voor al die zieke kinderen die niet fysiek aanwezig kunnen zijn in de klas.  Voor volgend schooljaar is Bednet ook al aangevraagd.  In het middelbaar vqn de school waar ze zal gaan zijn ze al heel vertrouwd met dit medium.  Ze zal dus zonder zorgen kunnen starten op 1 september.  Liefst van al wel in levende lijve in de klas, maar als dit er niet in zit, zit ze toch via de computer in het lokaal.

De rest van de dag was er één van heel veel doktersbezoekjes.   We zagen nog maar eens de uroloog want haar sonde doet nog steeds niet wat ze moet doen.  De gastro-enteroloog sprong ook eens binnen.  Hij heeft nog steeds geen reden (en nog minder een oplossing) voor het braken en de buikpijn.   Gelukkig kunnen we er al grapjes over maken.  Elselien zorgt dankzij het zeer consequent negeren van de boekjes op haar eentje voor de werkgelegenheid hier in het ziekenhuis.  Ook de orthopedist was gevraagd om langs te komen.  Bij het verzorgen deze voormiddag, zagen we dat Elselien een vuurrode bult heeft boven op haar rug.  Volgens de foto’s zit daar een stuk staaf en doordat onze dochter zo graatmager is, drukt dit heel erg naar buiten.  We hebben mogen zoeken hoe we de druk van dat plekje konden wegnemen.  Samen met de kine en de ergotherapeut hebben we hopelijk een vrij goede oplossing gevonden.  Het wordt in elk geval vervolgd.  Maandag is onze eigen orthopedist er weer en dan zullen we bespreken hoe dit kan opgelost worden.

Morgen is het weer weekend.  Dit wil zeggen:  geen speelzaal en geen animatie.  We hebben wel nog wat dozen lego om te bouwen en de spelletjes liggen ook al te wachten.  En de kine, … die gaat tot Elseliens spijt ook gewoon door.

4 gedachten over “weer naar school”

  1. Mooi! Bij ons hebben ze een webchair. Helaas voor onze zoon, wilden leraren op het speciaal onderwijs deze niet inzetten. Was teveel moeite…. Absurd, vooral als je kind zoveel ziek thuis is. Wat fijn om te lezen dat dit medium bij jullie wel goed wordt ingezet!

  2. Hoi Elselien en mama,
    het was leuk om met jullie wat tijd door te brengen! En ja, de vragen over Elselien kwamen zodra we huiswaarts reden!
    Ik hoop dat jullie toch een beetje een prettige zaterdag en zondag hebben , en maandag, tja , dan begint de week weer van voor af aan! En hopelijk elke dag een klein beetje beter! You can do it ladies!!!

  3. Het was feest in de klas ! De vlagjes hingen uit en op het active board werd bij Elseliens aankomst een welkomstboodschap geprojecteerd. Een boekvoorstelling werd prompt onderbroken toen we beweging hoorden en Elselien zagen verschijnen op het scherm. We hebben gepraat, gelachen en vooral ten volle genoten van het virtueel bezoek aan onze lieve Elselien. Ook begeleiders en kinderen van Knaloranje haastten zich om met haar een praatje te kunnen slaan. Kortom ons muizegrijze klasje liep aardig vol tijdens de speeltijd ! Wat een super medium is Bednet toch ! We hebben ondertussen al een nieuwe afspraak gepland voor dinsdag. Wij kijken er alvast naar uit ! x

  4. Wat een enthousiasme in de school van ElselienSpijtig dat het bijna vakantie is. De pyamas zijn aangekocht. Een blauwe en een oranje.Ze zal nogal stralen in haar bed.
    groetjes tante Lieve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *