Staaltje

Soms is genoeg blijkbaar toch nog niet genoeg en wordt genoeg te veel. De laatste week gaat het weer een pak minder. Na de herplaatsing van de poort ging het nochtans een week lang de goede kant uit. Tussen de ziekenhuisbezoeken door genoot ze van een paar rustige bijtankdagen en die had ze echt wel even nodig. Sinds vorig weekend zien we echter weer een ziek, versuft en misselijk meisje.  Slecht zien, braken, pijn, bloed waar geen bloed hoort te zijn, moe, koorts, nachtzweten, het deed alle alarmbellen rinkelen en er vertrokken weer maar eens mails naar een aantal artsen.  We kregen al heel snel antwoord en ook een opname werd even overwogen. Gelukkig konden we het tot een dagopname beperken en na een dag vol onderzoeken, bloedafnames en talloze dokters aan het bed mochten we weer huiswaarts rijden. De ontstekingswaarden in het bloed waren wat verhoogd, de bloedplaatjes weer iets lager. De vitamines toonden enige tekorten, maar niets was echt duidelijk.

Gisteravond kreeg ik telefoon van de gastro-enteroloog. De stoelgangkweek was tot onze verbazing positief op… de beruchte en ons welbekende clostridiumbacterie. Waarom die nu plots beginnen woekeren is, daar hebben we het raden naar, maar nu moet onze prinses ze wel weer klein krijgen. Antibiotica is opgestart in afwachting van een eventueel drastischer plan. De artsen kunnen hun hoofd weer breken over langdurige oplossingen.

Wij kunnen alleen maar hopen dat deze antibiotica goed aanslaat. Maandag staat er in elk geval nog een extra consultatie gepland in het ziekenhuis en dan kan eindelijk ook onze vakantie starten

Een gedachte over “Staaltje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *