Dokters

Het was druk in kamer zes. Naast het fijne bezoek van grote zus zagen we ook heel wat artsen binnenfladderen.

Deze ochtend begonnen we met de zaalarts. Dit is een Spaanse dame die niet steeds even duidelijk praat. Ze mompelde iets over sondevoeding en opstarten en uittesten. Ik vermoedde dat ze zich gewoon vergist had en tpn bedoelde.

Even later kwam gastro-enteroloog nummer één binnen. Die vroeg zich af waarom er sondevoeding zou opgestart worden. Verschrikt deelde ik mee dat dat niet kon/mocht en dat ik dit ook niet wou. De dokter besloot onmiddellijk om de zaalarts af te remmen en gastro-enteroloog nummer twee te raadplegen. Die liet alles vallen en maakte tijd om samen met mij rond de tafel te gaan zitten. Sondevoeding had hij nooit overwogen. Dit was iets wat de zaalarts niet helemaal goed had begrepen. We spraken af dat vanaf morgenochtend er weer andere tpn opgestart wordt. Gastro-enteroloog één kwam ik later buiten nog even tegen. Ze was opgelucht dat het idee sondevoeding op tijd was afgeblokt.

Ook de hoofdarts kwam binnen en besprak alles nog eens. Volgens hem is het bij kinderen met een heel complexe zorg levensnoodzakelijk dat er een vertrouwenspersoon steeds in de buurt is. Het is niet de eerste maal dat er zaken dreigen fout te lopen omdat het zo moeilijk is om het volledige plaatje steeds in het oog te houden. Het medisch dossier van onze held is nu al meer dan vuistdik met de meest waanzinnige complicaties er bovenop.

De neuroloog kwam ook op bezoek. Ze overliep alle stappen die reeds gezet zijn en volgt ook alles op wat nog verder moet opgevolgd worden. Daarnaast babbelt ze ook echt met de dochter over de meest alledaagse zaken: hoe maak je vulkanen, welke koekjes zijn lekker en hoeveel honing doe je in de wortelsoep. Ze liet haar even vergeten dat het niet allemaal zo vlot loopt en dat ons verblijf toch al lang duurt.

Even later sprong ook de hematoloog binnen. Ook hij volgt alles heel goed mee op. Morgen krijgt onze prinses trouwens nog een paar zakjes bloed. Haar bloedwaarden blijken te laag te zijn en te laag te blijven en nu ze geen mineralen extra krijgt, wordt het wel heel moeilijk voor haar lichaam om het zelf op te lossen. Hopelijk wordt dan ook haar bloeddruk wat normaler. Nu staat die wat aan de lage kant (lees maar heel lage kant).

Het is verontrustend dat zoveel verschillende artsen de puzzel proberen ontwarren en tegelijkertijd is het rustgevend dat een heel team er zijn schouders onder zet. Nu hopen we alleen dat er heel snel een definitieve oplossing gevonden wordt.

4 gedachten over “Dokters”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *