hormonen

De jongste dochter is rolstoelgebonden en bedlegerig zoals dat zo mooi wordt gezegd.  Dit heeft consequenties op gezondheidsvlak waar wij nog niet aan gedacht hadden.  Blijkbaar heeft onze held een grotere kans op osteoporose.  Tijdens de vorige opname werden er een paar onderzoeken gedaan zoals het meten van de botdichtheid.  Jammer genoeg zit ze ook nu weer in de gevarenzone.  Elselien zit op de absolute ondergrens voor het hebben van osteoporose.  Dit stelt de artsen weer voor een uitdaging.  De oplossing is het extra toedienen van oestrogenen, het vrouwelijk hormoon, maar in combinatie met neurofibromatose zou dit wel eens niet zo een goed idee kunnen zijn.   Wat we wel weten , is dat haar botwaarden in geen geval nog mogen zakken.  Nog iets dat regelmatig zal moeten opgevolgd worden.

Ook de neurochirurg verscheen aan het bed van onze held.  Niet helemaal gerust heeft ze hem de baclofenpomp laten bijvullen.  Er kwam immers weer een naald aan te pas en daar is ze echt geen fan meer van!  Gelukkig is alles heel vlot verlopen en kan ze weer twee maanden verder.

Tussendoor werd er geknutseld, wiskundeoefeningen opgelost, vriendinnetjes gemaakt, gesnoezeld op het waterbed en spaghetti gegeten.  De dag zat dus vol.  Morgen komt er nog een dag van onderzoekjes, op puntstellingen en afspraken.  Hopelijk kunnen we snel weer naar huis.  We kijken er naar uit…

2 gedachten over “hormonen”

  1. Oh wat jammer van die extra zorgen 🙁 krijgt ze ook natuurlijke supplementen of is dat onmogelijk met die speciale voeding?
    Hopelijk morgen een vlotte dag en.erna goeie uitslagen zodat jullie snel weer naar huis kunnen!

  2. Ik weet even niets te zeggen. ‘Tuurlijk’ gaat er door mijn gedachten, Elselien weer die deze pech heeft. En alleen toedienen van extra vitamine D? Dat hebben ook heel veel NF1 patienten. Jullie moeten wel heel erg vaak kiezen tussen 2 kwaden, als er uberhaupt al sprake is van een keuze…. Was alles maar een slechte droom, waaruit je elk moment kon ontwaken. Kom heel gauw op bezoek!xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *