Boem

Vandaag start de school terug en dus moet de oudste dochter ook weer naar school in Oostende. Aangezien het een stralende dag was, besloten we om er een dagje uit van te maken en haar weg te brengen. We genoten van de zon op de dijk, wandelden door de winkelstraat en deden een terrasje. Dochterlief zetten we met haar hele hebben en houden af in het internaat en wijzelf trokken samen met de jongste dochter huiswaarts.

En toen sloeg het noodlot toe. Op amper vijf minuten rijden van ons huis, zien we een auto uit een zijstraat naderen en die auto… stopt niet. Wat volgde was een harde knal, gekraak en geschuur. De airbags ontploften en toen was het even doodstil. Zo snel mogelijk probeerde ik onze prinses uit de auto te halen en met de hulp van bereidwillige helpers lukte dit alvrij snel. De echtgenoot was op zoek naar de aanrijder. Zij was immers een stukje verder gereden en haar gegevens hadden we echt wel nodig. Getuigen belden ondertussen de hulpdiensten. Onze held had rugpijn, ikzelf nekpijn, de echtgenoot zijn arm was door iets geraakt. Met gillende sirenes reed de ziekenwagen naar Aalst. UZ Brussel mocht immers niet. In Aalst duurde het allemaal lang. Uiteindelijk werd er van de rug van onze prinses toch een foto gemaakt, maar… daar konden ze niets uit opmaken. Na wat aandringen besloten ze om dan toch maar eens contact op te nemen met Brussel. Vandaag wordt ze daar verder opgevolgd. De echtgenoot zijn schaafwonde werd verzorgd en met mij… gebeurde niets. Ik moet maar een weekje afwachten was het advies van de arts. Aangezien er geen radioloog aanwezig was, waren foto’s volgens hen weinig zinvol?!

Ook de politie kwam er natuurlijk aan te pas. Verklaringen werden afgenomen van onszelf, de vrouw die ons aanreed en verschillende getuigen. Manlief mocht zelf even blazen, maar daar waren we gerust in. De tegenpartij echter… blies positief… en mocht haar rijbewijs inleveren.

Om twee uur ’s nachts konden we weer naar huis. De eerste schooldag voor onze kleinste schat start weer maar eens in mineur. En de auto… die ziet er echt niet goed uit. Of hij ooit nog zal rijden, is enorm twijfelachtig. Hopelijk weten we snel meer.

Er was eens… een spiksplinternieuwe auto en toen… boem

4 gedachten over “Boem”

 1. Wat afschuwelijk.
  Alleen al die toestanden die je daarna hebt zoals verzekering andere leen auto enz
  Denk om jezelf hoor een whiplash is iets om serieus te nemen
  Sterkte voor jullie allemaal

 2. Een ander maakt een stomme fout maar jullie zitten in de dikke shit. Veel stoffelijke schade maar hopelijk blijft de lichamelijke schade beperkt. Heel veel moed. Jullie waren nu zo fier op die nieuwe wagen……boem en de droom spat uiteen. Hopelijk doet de verzekering vlug zijn werk en hebben jullie snel een nieuwe aangepaste wagen. (indien pert total-bel gerust naar mijn zoon die kan via alle Valckenier garages u goede condities geven-sluikreclame!)

 3. Wat een pech
  Jullie zitten met de brokken en de pijn en alleen maar omdat iemand zijn verantwoordelijkheid niet kon nemen.
  Jullie miserie en de andere partij???
  Veel moed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *